Nieuwe telewerken

Inloggen in het nieuwe telewerken POVH / POVV.

Er zijn 2 verschillende methodes om gebruik te maken van het nieuwe telewerken:

je maakt gebruik van icoontje  dat verbinding maakt met het extern bureaublad, dit zoals je gewent bent om in te loggen in het oude telewerken. Methode 1.

Of je maakt gebruik van de POVH/POVV telewerken website Methode 2.

 

Methode 1.
Om gebruik hiervan te kunnen maken moet je eerst het nieuwe icoontje downloaden en deze plaatsen op je bureaublad van je lokale computer.
Klik op downloaden om het nieuwe icoontje te downloaden


Afhankelijk van welke browser je gebruikt wordt het icoontje gelijk gedownload of je krijgt de volgende vraag; Klik op bestand opslaan, daarna op OK

Na het downloaden ga je naar de map waar je het icoontje naar hebt gedownload (niet gelijk openen of uitvoeren) in de meeste gevallen is dit de map downloads op je lokale computer. Knip en plak dit icoontje naar je lokale bureaublad.

Door op het icoontje op je bureaublad  met je rechtermuisknop te dubbelklikken open je het
gedeelte  waarin je je naam en wachtwoord (referenties) moet invoeren, voer dit op deze manier in: povh\gebruikersnaam, vergeet de povh\ niet voor je gebruikersnaam. Voorbeeld: povh\j.janssen

Er kan ook een pop-up verschijnen: vink ‘Niet meer vragen voor externe verbindingen van deze uitgever’ aan en klik op verbinden

Het wachtwoord is het wachtwoord die je hebt gekregen om in SharePoint in te loggen, niet het oude telewerken wachtwoord, je heb vanaf nu nog maar 1 wachtwoord nodig voor telewerken outlook en SharePoint, dit noemen we het Microsoft 365 wachtwoord.

Als het icoontje al eerder gebruikt is vind je de gebruiker terug die als laatste is ingelogd
Klik dan op Meer keuzes

Klik op ander account gebruiken en geef dan je referenties in.

Door na je gebruikersnaam en wachtwoord ingevuld te hebben op OK te klikken kom je in je extern bureaublad. (ga verder met hoofdstuk bureaublad)

 

Methode 2.
De POVH/POVV telewerken website: https://telewerken.povh.nl/RDWeb/WebClient/Index.html

Door hier je gebruikersnaam en wachtwoord (Microsoft 365 wachtwoord) in te voeren, hier is je gebruikersnaam de naam in je mailadres zonder @povh of @povv erachter je hoeft ook niet povh\ voor je gebruikersnaam te zetten,kom je in het volgende scherm, door op het Icoontje RDS_Coll-tion te klikken maak je verbinding met je extern bureaublad


Na het invoeren van je gebruikersnaam en wachtwoord ingevuld te hebben op OK te klikken kom je in je extern bureaublad. (ga verder met hoofdstuk bureaublad)

Bureaublad

Deze ziet er uit als Windows 10, maar werkt hetzelfde als de oude telewerkomgeving.

Je vindt ook dezelfde applicaties terug die had in de oude werkomgeving, zoals Word, Excel en Outlook, en de applicaties die je voorheen gebruikte zoals LVS en Eduscope.

 

Bij de eerste keer outlook openen verschijn er een popup met je gebruikersnaam, en je wachtwoord in te geven. daarna wordt je mail pas gesynchroniseerd.

Als je bijvoorbeeld Word opent zie je dat je nu gebruik maakt van de laatste versie van Microsoft Office 365.

Als je de folder Mijn Documenten opent zie je ook je Home folder terug deze heet nu Home (H:)


Je kunt weer uitloggen door te dubbelklikken op dit icoontje.

Je vindt dit icoontje ook hier terug.

 

 

 

 

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.